sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Traktoripipo ja PO.P-kuramurheita


Tilasin ja sain pojalle tällaisen ihanan, käsintehdyn traktoripipon. Tästä ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle! :)

Meidän vaivalla hamstrattu ja rakastettu punainen Polarn O. Pyret -välikausihaalari päätyi nyt toistaiseksi vastapestynä naulakkoon. 
Kyselin mielipiteitä kokeneemmilta popittajilta ja olivat sitä mieltä, että haalari vaatisi tällaisilla mutakeleillä päälleen kurahousut. Kurahousujen vetäminen muutenkin tönkön haalarin päälle tuntuu tyhmältä, joten vaihdoin tänään käyttöön Elloksen Land&Lake-kurahaalarin fleecevuorella. Kuosi on ruma, mutta malli ja toiminnallisuus hyvät. Lahkeiden kuminauhat saisivat olla ehkä aavistuksen tiukemmat, onneksi saappaat siellä alla eivät kuitenkaan (ainakaan vielä) vuoda. :) 



Pop-haalari hylki hyvin (kura)vettä, mutta ainakin täällä meillä tuolta lumen alta paljastuu veden lisäksi myös mutaa ja muuta paksumpaa muhjua, joka jää kaatuilevan pojan polviin, vatsaan ja käsivarsiin kivoina köntteinä. Popittajien kehoituksesta pesin haalarin kiireesti, koska tuollaiset ällötykset jäävät kuulemma kankaaseen kiinni (kuten vähän arvelinkin). Pelkkä rätillä pyyhkiminen ei niitä poistanut ja kangas on jotenkin niin huokoista, että kaikki tahma uppoaa sinne väliin.
Sain myös mielipiteen, että kyseinen fleecevuorellinen haalari olisi parhaimmillaan pikkupakkasella. Meni siis vähän ehkä metsään tämä hankinta, kun omissa mielikuvissani se oli nimenomaan plussakelin haalari ja nyt ei sitten sellaisena toimikaan. :)
Ilman vuorta puku tuntuu vielä liian kylmältä, itsekin palelin tänään kerrospukeutumisesta huolimatta.

Mietin, olisiko tämä kura yksi syy siihen, että tuota vuorellista haalaria myydään vain syksyisin? Keväällä toppahaalarin tai ohuen vk-haalarin päälle voi (ja pitää) pukea kurikset, mutta syksyllä sitten tarvitaan sitä vuorta, kun tulee kuivia, kylmiä ilmoja. Ei ole sotkuista, on on vaan kylmää.

Noh, näin tällä kertaa. Aina sitä oppii jotain uutta. :)

Kertokaa ihmeessä, jos tiedätte kokemuksella jotain muitakin kuraan tai ylipäänsä ulkopukeutumiseen liittyviä juttuja, joita ensikertalainen ei osaa aavistellakaan! :D


Ps. 11 lukijaa! Vitsit, että piristi iltaani! Jos teitä ilmestyy huhtikuun aikana yhteensä 20, lupaan testata blogeissa esiintyvää mukavaa tapaa arpoa jotain pientä kivaa. :)

3 kommenttia:

  1. Olen muuten joskus hypistellytkin noita Po.P:n vk-haalareita ja minusta ne juurikin vaikuttavat aika huokoisilta. Toisaalta Ticketin likkaaseen pintaan tottuneena Molonkin puvut on minsuta iaka huokoisa ja vaikka poitsu on saanut huoleti muhjata mudassa puvuissaan enkä ole niitä kiirehtinyt heti puhdistamaan, vana olen pessyt viikonloppuisin, ei niihin ole jäänyt jälkeäkään eli olen tyytyväinen. Sen sijaan olen kuullut noista Plarneista vähän toista, mikä on harmi, kun ottaa lukuun minkä hintaluokan kamppeet kuitenkin on kyseessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän hämmentyneenä minäkin tätä "uutista" vielä sulattelen...
      Tuohon Elloksen kurahaalariin ei ainakaan mikään tartu, se on varmaa! :)

      Poista
  2. Meillä on joskus kokeiltu välikautta ilman kuriksia, ja jäi siihen yhteen kokeiluun! Ite en jaksa koko ajan olla huuhtelemassa niitä kuoripukuja, kun se pelkkä pyyhkäisy ei tosiaan riitä. Ja vaikka siitä saisikin huuhtaistua sen kuran pois, niin jäljelle jää se hiekkainen haju kuitenkin.

    Niin ja meillä kuravaatteet puetaan sisävaatteiden päälle kuten muutkin ulkovaatteet. Olen aina vähän ihmetellyt miksi kuravaatteet useimmiten puetaan ulkovaatteiden päälle, jolloin lapsi on ihan kankea paketti.
    Kurakamppeista meinaankin postata tässä kunhan joudan :)

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)