maanantai 26. maaliskuuta 2012

Äidin omat jutut (Crocseja ja murkkuja)

Tämä ei ole suoranaisesti muksujen juttu, mutta kai nämäkin tavallaan liittyy lapsiin, kun itselleni nämä ostin ja käytän tuolla kuralammikkoleikkejä vahtiessa. Crocsin kumisaappaat siis. Ja juurikin tuollaiset pirteän turkoosit. :)
Oli pakko ostaa saappaat, kun kotikadun vesilammikot ovat helposti 2 metriä leveitä ja 10 senttiä syviä ja poika muksahtaa aina juuri sinne keskelle vaatien nostoapua. Värin ajattelin piristävän kurjia sadekelejä. 
Vielä 2kk sitten pidin Crocseja rumina ja noloina ja nyt itselläni on jo kahdet. Mutta äideillähän on oikeus muuttaa mielipiteitään! :)  


Toinen "äitien" juttu on muurahaisen pirulaiset. Tänään oli ilmeisesti kevään ensimmäinen päivä, koska keittiömme täyttyi yhdessä hujauksessa noista ällötyksistä. Kolmen vuoden kokemuksella tiedän, että niitä vilisee olohuone-ruokahuone-keittiö-akselilla sinne asti, kunnes ulkona on riittävän lämmintä ja sieltä löytyy enemmän ruokaa kuin meiltä sisältä.
Onko hyviä (lapsi- ja koiraystävällisiä) vinkkejä noiden hiippareiden vierailujen lopettamiseksi? Ärsyttää hätistellä murkkuja tiskipöydältä, leipälaatikosta ja jopa oman aamupalan päältä. 

2 kommenttia:

  1. Kivat kumpparit!

    Meillä oli joskus muurahaisia kesäisin. Me jäljitettiin viime kesänä se reitti mistä niitä puskee ja sitten vaan silikonilla tiivistettiin ne kohdat (tulivat jostain rakosesta kylppärin oven kynnyksen alta ja karmeista). Ei ole sen jälkeen näkynyt. Vähän jännityksellä saa odotella löytääkö ne uuden reitin vielä...

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tosiaan vähän seurailla mistä muurahaiset tulevat. Meidän (keväällä ostetussa) omakotitalossa niitä oli viime kesänä paljon mutta emme löytäneet ulkoa mitään selkeää reittiä, vaan tulivat rakenteista ja mm. keittiön kaapiston alta. Myrkyt eivät auttaneet; muutaman päivän korkeintaan pysyivät poissa tai vaihtoivat reittiä. Kylpyhuoneremontin yhteydessä muurahaiset sitten löytyivät - styroksi oli täynnä muurahaisten käytäviä ja talon alla valtava muurahaisten valtakunta... Samassa yhteydessä talosta paljastui laaja kosteusvaurio... Eli kannattaa tosiaan selvittää mistä muurahaiset tulevat - niitä ei pitäisi vilistä sisätiloissa (ei varsinkaan jos tulevat jostain raoista/rakenteista).

    t. Nonniska

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)