keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kengistä

Kevät on saanut blogit vilkkumaan toinen toistaan ihanampia kenkiä. Syötävän ihania keltaisia, blingbling-hopeisia ja ties mitä herkkuvärejä. Ja minä niin haaveilen, että voisin niitä ostaa.

Mutku. 

Päähäni on iskostettu lasten kengistä kaksi tärkeää seikkaa: Yksi. Kenkiä ei saa koskaan ostaa käytettyinä. Kaksi. Lapsen kenkien on tuettava jalkaa oikein ja oltava kooltaan sekä anatomisilta ominaisuuksiltaan täydelliset. 

Ja näiden faktojen kanssa minä olen elänyt. Ostan kengät vain, jos niiden lesti on lapsen leveään jalkaan oikeanlainen, ne taipuvat pohjasta vain oikeista kohdista ja oikean määrän, niiden kantakuppi on tukeva, niiden kiinnitys on pätevä, niiden materiaali on mieluiten nahkaa, niiden koko on täydellinen, niissä ei ole yhtään korkoa ja niissä ei ole mitään tukia tai pehmusteita jalkaholvin kohdalla.

Ja voitte arvata, että nämä mainitut kriteerit täyttävät kengät ovat todella - TODELLA - ankean näköisiä. Mihinkään asukokonaisuuksiin ne eivät sovi ikinä.
Josko voisin antaa periksi ja ostaa edes jotkut hienostelukengät, jotka näyttäisivät joltain muulta kuin mummojen ihon värisiltä Ecco-kengiltä?


   

14 kommenttia:

  1. Mulla on Aatulle ruskeat eccot ja sitten ruskeat bisgaardin tähtikengät. Pikkujaloissa on kivoja ja mun mielestä ne bisgaardit vaikuttavat kyllä tosi tukevilta ja laadukkailta, kuten myös ne eccotkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bisgaardilla on tosiaan ihania kenkiä ja Pikkujaloilla ylipäänsä laadukkaita. Harmi vaan, että 98% malleista on kapeaa (Bisgaard) tai normaalia (Bundgaard) lestiä ja poika tarvitsisi leveän...

      Poista
  2. Samanlaisilla kriteereillä tässä on itsekin koittanut mennä; tälle keväälle on kuitenkin tullut ostettua 2v. tytölle esim. H&M tennarit HelloKitty-kuvilla. Ei niitä kuitenkaan käytetä joka päivä eikä välttämättä edes joka viikko..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. H&M-tennarit on esiintyneet tosi monissa blogeissa ja isompien lasten kohdalla ne mainitaan usein "lempikengiksi". Vitsit, kun pääsisi kokeilemaan.. :)

      Poista
    2. Hei, saanko vielä vähän kehua yksiä kenkiä.. jos haluat hyvät ja edulliset tennarit kesäksi, Cientat on ihan ykköset. Ainakin Stokkalle tulee niitä joka kevät (nyt ei ollut vielä tullut kuin yksi malli, mutta niitä tulee lisää eri malleja), meillä oli viime kesänä kahdet ja samoin tulee nyt kesäksi. Hinta muistaakseni noin 17€.

      Poista
    3. Luulen, että jotkut tennarit saavat minulta tänä keväänä "synninpäästön" ja hankin sellaiset. Jostain virallisesta lähteestä juuri eilen luin, että nahkakenkien lisäksi tennarit/canvaskengät voisivat olla ihan hyvätkin, kunhan taipuvat pohjasta oikein.
      Jee! Täytyy tarkkailla Stockaa (tai luottaa siihen, että Eppusen blogista huomaa, kun niitä on tullut). :D

      Poista
    4. Eppusen äiti oli niin huolissaan, että jäämme ilman Cientoja, että raahautui oikein Helsingin keskustan Tukkimiehelle ja teki varauksen kahdesta(!) parista Cientoja. Että saan varmasti sitkunniitätulee. Epätoivoista? :-D

      Poista
  3. Hei taas :D! Kysyin suoraan Po.Pilta niistä välikausihanskoista ja sain tällaisen vastauksen "Tämän kevään kuorihanskat ovat täysin veden- ja tuulenpitäviä, samoin viime syksyiset. Tätä aiempina kausina on ollut myynnissä myös mallia, joka on ollut vettähylkivä."

    Eli siis niiden pitäisi todellakin tämän mukaan pitää vettä! Eilen suoritin huljuttelutestiä ämpärissä ja ainakin kyllä meidän vihreistä rukkasista vesi meni muutaman minuutin jälkeen läpi :O. En kyllä tiedä että onko ne tän kevään mallia (luulisin) mutta täytyy käydä kyselemässä kaupassa kun seuraavan kerran liikkuu siellä päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerropa sitten, mitä sanoivat!
      Minun reklamaationi otettiin mukisematta vastaan, eikä myyjä edes kokeillut hanskoja, palautti vaan suoraan rahat.

      Poista
  4. Mä ostin sillon jotkut käytettyinä kun Eppu oli ihan pieni, mutta nyt kun kävelee jo ihan kunnolla niin sama juttu, kävelykengät tulee vain uusina.
    Mä edelleen liputan Campereiden puolesta. Tosin myös Eccosta ja Timberlandista on hyvää kokemusta meillä. Mutta me taas etsitään sitä kapoisempaa ja norm. lestiä, niin en tiedä onko noista sitten siihen. Tosin Camperit vois mennäkin, niissä on aikas jännä se malli.(?)
    Mutta eikös tuo Angulus ole kohtuu leveää lestiä? Meinasin nimittäin itse ostaa talvikengät, mutta ainakin sen mallin kohdalla luki eräässä tanskalaisessa nettikaupassa, että leveä lesti, niin jätin sitten ostamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Camperit ja Angulukset onkin mulle vieraita merkkejä, täytyy tutustua. Jospa meilläkin olisi joku päivä jotkut mageet kengät! :)

      Poista
    2. ...paitsi että jos niitä ei saa Suomesta, olen tosi huono tilaamaan.

      Poista
    3. Meillä oli esikoisella tukipohjalliset aikoinaan ja jouduttiin jonkun verran silloin miettimään kenkäasioita ja "hyväksytin" tytön kengät fysioterapeutilla. Nykyään en ole niin tarkka varsinkaan ns kaupunkikengistä. Varsinaisten ulkoilukenkien ergonomisuuteen olen yrittänyt satsata.

      Ostin vähän aikaa sitten Camperit pojalle Punavuoren peikosta. Niitä mainostetaan ja kaupataan jalkaystävällisiksi. Ja Angulusta on saanut Pikkujaloista ja Calossista. Keskimmäisellä oli Angulukset talvikenkinä ja tykkäsin.

      Poista
    4. Kiva tietää, että noita Campereita voi käydä jossain hypistelemässä livenäkin. Netistä tänään tiirailin, mutta en saanut kattavaa käsitystä. Kiitos vinkistä!

      Poista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)