tiistai 28. helmikuuta 2012

Goretex-kenkien käyttöohje

Osuipa tässä kenkäasioita tutkiessani silmään seuraava teksti juuri näiden kyseisten Viking-talvikenkien myyntipuheessa:

"Nilkkurit on valmistettu osittain nahasta, osittain tekstiilistä. Lämmin villavuori ja irroitettavat sisäpohjat. Ulkopohja kumia. Voi pestä pyykkikoneessa 30 asteessa. Vuoren alla Gore-Tex kalvo, joka estää veden pääsyn kenkään, mutta antaa materiaalien hengittää. Silloin jalka ei hikoa niin paljoa. Huomioithan, että gore-Tex ei toimi, mikäli kenkää peittää likakerros. Kiinnitä huomiota myös sukkaan. Vältä puuvillaisia sukkia, koska ne sitovat kosteuden itseensä eivätkä luovuta jalan lämpöä Gore-Tex kalvolle. Vältä suuria ja nopeita lämmönvaihteluita esim. älä vie kenkiä kuivumaan saunaan tai patterille. Gore-tex kalvo voi nopeasti kuivuessaan revetä eikä kenkä ole silloin enää vesitiivis." (www.kenkaliike.fi)

Meidän kengät ei käyneet lähelläkään saunaa tai patteria, tulivat tasan ulkoa eteiseen. Mielenkiintoista, jos se voi riittää repäisemään goretex-kalvon. Jotenkin toivon enemmän, että kengissä oli vikaa alunperinkin, koska tuollaisia "hurjia" lämmönmuutoksia tulee kokemaan joka ikinen meille tuleva kenkäpari... 


Joo, nyt päästän teidät piinasta ja lopetan kenkähölötyksen. :)

1 kommentti:

  1. Juu, aikamoisia lämpöeroja tulee ihan Suomen talvessa muutenkin...Jos -20c pakkasesta tullaan +21c sisäilmaan, niin johan siinä on yli 40c lämpötilan vaihtelu!

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)