tiistai 1. toukokuuta 2012

Onkos tullut talvi nyt kesän keskelle?

Kaikki lukemani blogit ovat täynnä iloisia kevätvärejä ja toinen toistaan ihanampia kesävaatteita ja meidänkin pihalla sai tänään heittää jo paksumpia vaatteita pois, mutta mitä teen minä?
No minä ostan ja esittelen toppahaalareita! :)

Viime talvena meillä oli käytössä kolme haalaria: 80cm ja 86cm identtiset, käytettynä ostetut Reimatecit ja 86cm Tähti Jonathan. Tammikuun ale-aikaan tein toppahaalarihankintoja ensi vuodelle. Tuolloin meille kotiutuivat ensi (ja sitä seuraavaa) talvea odottamaan Reimatecin 92cm, Lassietecin 92cm ja Lassien 98cm haalarit:





Muutama kuukausi näiden hankinnan jälkeen ihastuin Polarn O. Pyret -ulkovaatteisiin ja heidän simppeleihin haalareihinsa sekä samalla tavalla ihanan yksinkertaisiin Molo Kids -haalareihin. Popin talvihaalareissa on kuitenkin minun makuuni (ja pojan mittasuhteisiin nähden) liian lyhyet hihat - en tykkää siitä, että toppa loppuu lyhyeen ja jatkuu pelkkänä kylmänä resorina, joten niitä meille ei ole tullut. Moloa kuitenkin tuli. Ensin 98cm ja kuukautta myöhemmin 104cm, kun en ole varma ensi talven oikeasta koosta. Pöljää hamstrausta, mutta myyn väärän koon sitten syksyllä pois.


Olen lukenut paljon kehuja Ticket to Heaven -haalareista ja joku pieni polte jäi kytemään siitä rähjäisestä huuto.net-ostoksestanikin (linkki), joten kun Jeriika-verkkokaupasta (linkki) löytyi vielä viime viikolla sininen 92cm Baggie North -haalari, olihan se pakko tilata ensi talveksi. Myönnän, että värin kanssa vähän hämäännyin, oletin Insignia bluen olevan se sama sininen, joka meillä käväisi huutiksesta kääntymässä, mutta se taisikin olla joku vanha malli ja meille tuli nyt paljon tummemman sininen haalari. Ei mikään ykkösvalinta, mutta tällä mennään.



Oletan, että syksyllä käyttöön tulevat 98cm Molo Kids ja 92cm Ticket to Heaven ja kaikki muut myyn pois. Voi myös olla, etten raaski tuosta 92cm Lassietecistä luopua, se on luonnossa jotenkin ihanan pirteä. Reimatec ei ole enää ollenkaan minun tyyliseni ja tuo siniruskea Lassie olisi sopiva vasta 2013 talvella... Olen nyt ottanut tavoitteeksi lopettaa tämän yli yhden vuoden päähän säästettävien vaatteiden ostamisen. Makuni näköjään muuttuu nopeasti ja kun säilytystila ei sinänsä säätele ostosten määrää, on jostain muualta haettava järkeä tähän hamstraamiseen. Välillä joudun oikein muistuttamaan itselleni, että ehdin ostaa 2013-2014 kausille vaatteita vielä ensi vuoden alennusmyynneistäkin... :)

Ajatukseni noiden Molon ja Ticketin haalareiden ostamiselle oli se, että josko jommastakummasta löytäisin ensi talven aikana meidän luottomerkin, jota voin sitten vuodesta toiseen ostaa enempiä miettimättä, kun olen itse taas työelämässä ja lastenvaatehankinnoille (tai lähinnä niille virheostoksille!) ei voi suoda näin paljon aikaa.
Reimatecistä ei tullut meidän luottomerkkiä tylsien, jopa rumien kuosien vuoksi.
Löytyisipä eri kausien kengistäkin meille luottomerkit! Ja hanskoista...

Mitä merkkejä suosittelette tai itse käytätte? Mitä uskallatte ostaa miettimättä, mittailematta ja katumatta?

Ps. Blogini arpajaispalkinto löytyi Lapsimessuilta, mutta jotten pilaisi (Miiman) jännitystä, paljastan palkinnon vasta, kun posti on perillä Väri-Epä-Suoran kodissa (linkki Miiman blogiin). ;)

Ps2. Vietimme tänään aikaa omalla pihalla ja äsken sohvalla istuessani kättäni pitkin käveli punkki. Koiraihmiset, nyt on hyvä aikaa pistää ensimmäiset liuokset turrien niskaan! Minäkin laitan heti seuraavaksi.
Toki kaikkien koirattomienkin on hyvä tehdä lapsille punkkitarkastus iltaisin.

Ps3. Pahoittelut todella rumista kuvista! Olen pitkittänyt niiden ottamista, kun en keksi vaatteille mitään hyvää valkoista taustaa. Tänään oli sitten pakko luovuttaa ja heittää puvut tuohon karvalankamatolle, joka muuttaa kuvien sävytkin ihan hirveiksi. Otan mielelläni vastaan vinkkejä kätevästä, valkoisesta kuvaustaustasta! Joku, jonka voi rullata käyttöön kuvauksen ajaksi ja sitten takaisin piiloon.

14 kommenttia:

  1. Hip hei; mulle on käynyt haalareiden kanssa aika samalla tavalla kuin sinulle. Eka oli reimaa ja lassieta, ens talveksi onkin Molot oottelees. Esikoista odottaa myös reimantec- kaksiosainen asu molon haalarin lisäksi.
    Reimalla oli viime talvena ihan mustiakin haalareita, harmillisesti ei ollut enää kuopuksen kokoa alessa. :(
    Molon haalaria hypisteltyäni ja niitä jonkin verran jo viime talvena käytettyä ajatukset palaavat reimaan: reima tuntuu olevan sittenkin monikäyttöisin haalari. Sen liukkaaseen pintaan ei lika niin tartu ja käytännöllisen värityksen ansiosta se ei heti näy. haalari on helpompi pukea kuin molo (molossa fleecevuori ja tiukemmat hiansuut, reimassa liukas vuori) ja ohuempi kuin ticket. Näin ollen haalaria voi pitää jo melko leudoilta keleiltä koville pakkasille, koska alle voi lisätä villahaalarin.
    Puhtaasti makuasioitahan nämä ovat. kovasti tuntuvat haalarimerkit nostattavan kuumia tunteita blogeissa...
    On hyvä kokeilla eri merkkejä, että se oma suosikki löytyy!
    Oman kokemukseni mukaan, jos haluaa talveksi YHDEN haalarin, on Reima käytännöllisin. Jos haalareita tai asuja tulee kaksi, on valintani Reima ja Molo. Molo on muuten ihanan lämmin ja malliltaan mukava ja kestävä ja...noh, ne kuosit herättävät varsin lämpimiä tunteita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokomusta Reimatec voisi meillekin kelvata, en ole sellaista nähnytkään. Viime talvena tyttöjen kuosit olivat ihania, mutta pojille oli vain jotain karmeita neonvihreitä ja muita omituisia väriyhdistelmiä. Makuasia toki, mutta ei iskenyt ollenkaan.

      Popin vk-haalariin ehdin jo vähän pettyä sen materiaalin vuoksi - kaikki skeida upposi kankaan huokoiseen pintaan. Voi olla, että Molon talvihaalarin kanssa käy samalla tavalla...
      Ticketissä on liukas pinta, pistän sen varaan paljon toivoa käytännöllisyyden ja puhtaanapidon suhteen! :)

      Ihan totta tuo pukemisen vaikeus fleecellä. Varmaan vielä ensi talvi menee, kun minä olen pukemassa, mutta sen jälkeen omatoiminen poika voisi tosiaan kaivata liukasvuorista haalaria.

      Kiitos kommentistasi! Ehkä en sittenkään vielä ihan täysin hylkää kaikkia Reimatecejä! Tuo oma rinkulaostokseni kuitenkin saa etsiä uuden kodin, se ei enää miellytä. :)

      Poista
    2. Sepä se niissä Reimoissa tökkii: kuosit. Vielä n. viikko sitten Parkanon tehtaanmyymälässä oli musta reimatec-haalari koossa 92cm, vieläpä -40%, joten soitapa sinne? ;) (meille pitäs olla 86cm). Asumme suht. lähellä kahta eri tehtaanmyymälää, niin sikäli hyvä kun kaikki mallit ovat saatavilla. Painiskelen itse juuri sen kanssa, että kuopus tarvitsisi oikeasti sen reimatec haalarin ensi talveksi ja nyt saisi haalareita hyvällä alella, mutta ne viime talven kuosit... :(

      Poista
    3. Ai niin ja mielenkiinnolla oottelen teidän kokemuksia ticketistä! En ole ite lämmennyt yhtään sen baggie-mallille, vaikuttaa turhankin kuumalta haalarilta ja mitoitukset ei sovi yhtään meidän pojille, mutta never say never...

      Poista
    4. Meillä kävi Ticketin Uffo suit -välikausihaalari kääntymässä. Sen mittasuhteet oli niin omituiset, että en voinut kuvitellakaan pukevani pojalle. Baggie näyttää vähän inhimillisemmältä, mutta toisaalta Molon vieressä taas sekin ihan säkiltä. :)
      Odottelen siis minäkin jo syksyn sovitteluja!

      Poista
  2. Kivoja löytöjä silti kaikki :) Meillä on jemmassa nyt jo ens välikauteen takit :D Toivottavasti mahtuvat kun tällä hetkellä reiluja. Ne viime vuonna hamstratut. Sitten jäi vielä Molon 92cm talvitakki joka varmaan mahtuu vielä ensi talven. Haalari pitäs pestä ja laittaa talteen. Se 98cm polaris on jemmassa ja toivottavasti saadaan se käyttöön. Nyt vaan alkaa tuntua et saa nähdä joudunko taas alistuun ja ostaan pienemmän. Mut onhan tässä nyt herranjestas ens talveen aikaa :D
    Sit on jemmassa 92cm Reimatecin takki mut se on kyl hurjan iso.

    VastaaPoista
  3. Jos pitäisi ihan silmät ummessa valita mittailematta, valitsen kylmästi meidän lapsille Ticektin topat ja Vikingin ja Kavatin jalkineet. Näissä kaikissa vuosien kokemuksella paras hintalaatusuhde. Ei ole muuten ollut koskaan mitään ongelmaa Ticketin pukemisessa, ei edes lapsella yksinään. Meille on vain hyvä asia, että lahkeet ja hihat on hiukan tiukemmat, niin sinne ei humpsahtele sitä lunta ulkoillessa. Ja ulkopinta on juurikin liukasta, lika ei pinty. Viime talven sydänhaalari oli Nöpöllä (pinkki/punainen) joka ikinen pv tarhassa, erittäin kovissa olosuhteissa käytössä eikä ole juuri mitään jälkiä käytöstä. Olisittepa välillä nähneet se puvun! Oli niin rapainen yltä päältä, että oikein hirvitti!

    Rukkasissa ei yhtä selkeää suosikkia ole läytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun Ticket-kehut olivat yksi painava syy siihen, että halusin hankkia tuon talvihaalarin! :)
      Kieltämättä se pinnan liukkaus tuntuu vakuuttavalta ja tärkeältä nyt, kun sain huomata, miten kävi Popin haalarin kanssa...

      Poista
  4. Haalareissa meidän luottomerkiksi on tullut Molo, ja tärkein kriteeri on istuvuus hoikille, pitkäjalkaisille lapsille. Kokeiltu on melkein kaikki merkit, eikä muista löydy kilpailijaa. Se on niin lapsen mallistakin kiinni, mikä istuu. Ticketin liukkaasta pinnasta tykkään kyllä, mutta malli ei vaan ole hyvä meille.

    Kengistä Kavatin extreme-saappaat saa ääneni (kun taas ekologisesta nahasta tehdyt Älg-saappaat meni karmeen näköisiksi).

    Jännää, mitähän sieltä postista tupsahtaakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy pitää mielessä nuo Kavat Extremet, kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Tuli tosta kuvaustaustasta mieleen, että miten olisi ihan valkoinen lakana? Sen pystyy kätevästi rullaamaan kaappiin.
    Meillä on ollut lapsilla Moloa, Tickettiä, Reimaa, Lindexiä ja HM:ää. Kaikki ovat oikeastaan pelittäneet ihan hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin mietin valkoista lakanaa, mutta se voi olla vähän ohut tuon karvalankamaton päälle heitettäväksi, kaikki maton möykyt näkyy läpi. Täytyy vielä hioa tätä ajatusta...

      Poista
  6. Musta toi Ticketin tummansininen on aivan IHANA väri, jos meinaat jossain mielenhäiriössä siitä luopua niin Kröhöm.. vink vink.. ;)
    Meillä on jemmassa MR:n haalari ensi talveksi ja mietin, että mikä se meidän kakkoshaalari sitten olisi.. Tällä hetkellä olen kääntymässä Molo kidsin puoleen, mutta myös Ticket harkinnassa. Tai sitten olen tylsä ja pysyttelen Popissa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielenhäiriö voi siis tulla sinulle kalliiksi! Loistava diili! :)

      Se Ticket on aika paksu, toivottavasti tulee kunnon pakkaset, että sitä voi käyttää. Molokin vaikuttaa lämpimältä, joten mitähän haalaria meillä käytetään sellaisella 0...-4 kelillä?

      Poista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)