perjantai 27. huhtikuuta 2012

Lapsimessut 2012

Kävin tänään tutustumassa ensimmäistä kertaa Lapsimessujen tarjontaan. Ryysiksiä välttelevänä ihmisenä ensimmäinen ajatus lastenvaunupaljouden nähtyäni oli "huh", mutta eipä se sitten niin paha ollutkaan. Olin paikalla heti avaushetkellä ja aikaa sain kulumaan 2,5 tuntia, käymättä ollenkaan pienoismalli- tai eläinmessupuolella. Ne eivät tänään perjantaina olleet (tietääkseni) edes auki, mutta tässä siis vähän vinkkiä, miten aika siellä hurahtaa. Jos haluaisi käydä kaikki paikat huolella läpi, tuollahan voisi mennä koko päivä!

Luulen, että 1v8kk lapsen kotiin jättäminen oli hyvä päätös, ensi vuonna poika saa jo touhuista paljon enemmän irti. Joissain leikkipaikoissa olisi voinut jäädä rajuimpien menijöiden jalkoihin. Eikä nyt tarvinnut itkettää muksua rattaissa ja sain rauhassa katsella ja ostella juttuja. Hyvä päivä.

Leikkipaikkoja ja erilaisia temppuratoja oli useita, niissä saa muksuista hyvin virrat vähiin. Tosin tiedän, että meidän(kin) kohdalla nuo aiheuttaisivat sen, että kun leikit pitää väkisin lopettaa ja yritetään siirtyä seuraavaan paikkaan, ilo on kaikilta ohi. Hermohan siinä pieneltä menee.
Luulen, että tuonne tarvittaisiin kaksi aikuista, jotta toinen voi hengailla leikkipaikoilla ja itse voisi kierrellä ja katsella kojuja. Koko messualueen kirtämisestä ja leikkialueiden läpikäynnistä yhden aikuisen voimin ei varmaan voi selvitä ilman huutoa, kiirettä ja karsimista. Tai sitten hommaan on varattava kirjaimellisesti koko päivä.

Valokuvia minulla ei valitettavasti ole tapahtumasta tarjota, mutta kuvitelkaa vauhdikkain mahdollinen päiväkoti- tai HopLop-päivä ja kerratkaa lasten määrä tuhannella. :D

Ps. Taaperokyltit tai Messukeskuksen tarjoamat merkkaustarrat tulevat tällaisessa tilanteessa todelliseen tarpeeseen! Itsekin soitin yhden hätääntyneen ja itkevän lapsen äidille, kun innokas touhuilija oli eksynyt. Vaikeahan se on pienen ihmisen vastustaa, jos jossain näkyy halittavia hahmoja tai jännittäviä leluja. Ja alle metrin tasolla näkyvyys on huono, rattaita kun on joka puolella.

Ps2. Suosittelen omia eväitä vähintäänkin sen akuuteimman nälän tai janon selättämiseen! Jonot ravintoloihin olivat 11-12 aikaan sitä luokkaa, että matalimmalla verensokerilla varustetut olivat "vähemmän hyväntuulisia". :)

6 kommenttia:

  1. En ole minäkään ryysis-ihminen :D Voisi olla aika raastavaa 4 lapsen kanssa tuolla pyöriä - en todellakaan yksin lähtisi katraani kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en varmaan selviäisi neljän kanssa edes lähikauppaan... Jännittää jo lähteä yhden kanssa. :D

      Poista
  2. Meillä meni koko päivä, olimme Nöpön kanssa kaksisteen ja oikein hyvin sujui. Pystyin jutella aikuisten kanssa, kun sovimme että sitten kohta mennään taas leikkipaikkaan. Eikä kertaakaan tarvinnut repiä vastustelavaa lasta pois mistään =) Nöpö oli aian hurmaavaa messuseuraa. Ja taaperokyltti oli meillä kaulaketjussa varuiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muksujen jaksamisen ja käytöksen aste on varmaan suoraan verrannollinen luonteeseen, temperamenttiin ja juuri sen hetkiseen mielentilaan, väsymykseen ja verensokerin tasoon. :)
      Varmaan ihan tuurista kiinni, miten pärjäämme tuolla ensi vuonna... Eväitä ja malttia tiedän ainakin nyt pakata mukaan... Toivottavasti pojastani löytyy Nöpön käytöstapoja ensi vuonna. :)

      Poista
  3. Meillä jää koko tapahtuma väliin, kun tuota matkaa on sen verran paljon ettei huvita lähteä. Ehkä sitten tulevina vuosina, kun pienempikin jaksaa paremmin pitkät reissut.. Tänään oli kyllä Po.p kirppis/outlet tapahtuma ja siellä käytiin. Muutama juttu sieltä löydettiinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sieltä löytyi? Minua vähän harmittaa, etten mennyt, mutta päätin, että yksi outlet-ryysis keväässä saa riittää. :)

      Poista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)