tiistai 29. toukokuuta 2012

Sirkus tuli taloon

Olen jo pidempään etsinyt pojan (1v9kk) huoneeseen ison pojan verhoja. Maha-aikana ostetut eläinverhot ja pinnasängyn nallepehmuste ovat tuntuneet liian vauvamaisilta.
Eurokankaan olen kiertänyt useampaan kertaan, samoin Kodin Ykkösen yms. Eipä tullut mieleenkään, että onhan meillä pelastava Ikea! Ei ennen kun bongasin OnnenPäivät -blogista nämä viiriverhot.



Pienen nettisurffailun perusteella päätin, että ostan viiriverhojen kaveriksi pari pussilakanasettiä, joista ompelen uuden reunapehmusteen pojan sänkyyn.  Rumpulakanan värit ja kuvio sopivat hyvin viiriverhoihin. Päätin myös vaihtaa seinällä 1,5 vuotta olleet autotarrat itse askarreltavaan viirinauhaan.





Jo suunnitteluvaiheessa minulle tuli näistä väreistä ja kuvioista mieleen sirkus. Mietin, että olisi hauska löytää kaniini silinterissä johonkin hyllylle. En uskonut sellaista helposti löytäväni, mutta siellähän se kaniini meitä odotteli Ikeassa, kun eilen aamulla lähdimme ostoksille. Kaveriksi löytyi myös voimanostaja-hiiri ja sirkushylje. 



Matto-osastolta nappasin ex-tempore muutaman värikkään maton ja poika ihastui iltapäivän mattojenvaihdosta niin paljon, että ilmoitti itse (päättäväisellä pienen pojan asenteella), että vanha matto "ei enää" ja rupesi nostamaan sitä pois. Vaadittiin vielä toinen reissu Ikean sulkeutumisaikaan ja koko lattia sai uusia mattoja peitokseen. Kuvan oton jälkeen värit ovat vaihtaneet paikkaa jo monta kertaa, etsin vielä mieleistä järjestystä.  



Kun nyt katson huoneen "ennen"-kuvia, ne tuntuvat jo ihan vierailta. Otin pinniksen pehmusteesta ja huoneen raitamatosta kuvat ilman salamaa, joten kurjuus tuntuu oikein maksimoituvan. :) Oli ne kivat, poika vaan kasvoi niistä ulos!

Ennen:

Vauvaverhot

Pinnasängyn pehmuste ennen


Toinen vanhoista matoista

Pätkä seinätarroista (näistä tykkään edelleen, ehkä palaavat joskus)


Sohvanurkka ennen

Sohvanurkka jälkeen

Lämmin kiitos Sirkulle viiriverhopostauksesta, "siitä se ajatus sitten lähti". :)

9 kommenttia:

  1. Tosi kivalta näyttää - ihan meidän värejä ;)

    Eikös nuo autotarrat muuten sopis ihan hyvin uusienkin tekstiilien kanssa? Samoja värejähän niistäkin löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sopivat väreihin. Ehkä niistä voisin muutaman laittaa johonkin. Koko settiä (tiet, puut, huoltoasemat jne) en ihan heti laita takaisin, sitä tuli tuijoteltua yli vuosi ja pelkkiä autoja vielä sen päälle puoli vuotta.

      Olen itsekin ihastunut noihin väreihin. Maton saatan joskus vaihtaa yksiväriseksi, rauhallisemmaksi, mutta verhoista en hetkeen luovu.

      Poista
  2. Kivalta näyttää uudistukset. Mistä löysit rumpupussilakanat? Pitää pistää mieleen, kun syksyllä on pojan huoneen sisustusvuoro...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Ikeasta. Rumpukuosia oli kyllä vaan vauvojen koossa, olikohan tuo 100cm x 125cm tai jotain vastaavaa. Hassun leveä ja lyhyt kuitenkin.

      Poista
  3. On kyllä todella upea huone nyt. Tosi kivat värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nautin itsekin noista väreistä joka kerta, kun astun huoneeseen. :)

      Poista
  4. Ihanat nuo matot. Mullakin on pitkään ollut Ikea lista mielessä, ehkkä pitää jättää kesäkuun vaateshoppailut väliin ja lähteä sinne:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on livenä ehkä vielä ihanampia, en saanut värejä oikein tallennettua. Keltainen on tosi kirkas, ihan mun lemppari! :)

      Poista
  5. Kiva huone tuli: reipas ja raikas!
    Voi koskahan saisi aikaiseksi meidänkin poikien huonetta muuttaa...ehkä ensi syksynä.

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)