lauantai 5. toukokuuta 2012

Kaksi potkupyörää, kumpi meille?

Vinkkejä, kumman ostaisin? Plussia ja miinuksia löytyy molemmista.


Pukyn plussat:
* 2cm matalampi satula alimmassa asennossa
* saa jalat kyytiin ja voi nauttia vauhdin hurmasta

Pukyn miinukset:
* ruma

Tuptupin plussat:
* miellyttävä ulkonäkö
* ei samalla tavalla kolhualtis kuin maalipintainen metallipyörä

Tuptupin miinukset:
* ei saa jalkoja kyytiin
* satula ehkä liian korkealla (ei voi testata missään pk-seudulla)

13 kommenttia:

  1. Meillä on tuo pienin puky ja olen tykännyt, ostaisin saman Aatullekin jos nyt olisi tarvis ;) Mä taas ajattelen, että puuhun tulee helpommin jäljet, meidän omassa ei näy kyllä mitään jälkiä vaika on ollut käytössä 1,5 vuotta. Ja Eevi tykkää edelleen 3,5 vuotiaana mennä tuolla ja nostaa just jalat kyytiin alamäessä ;) Kannattaa huomioida myös, että tuollaiseen jossa on korkea keskiosa, ei lapsi pääse itse kyytiin alussa ja siksi liputan pukyn puolesta. Eevi sai 2 vuotiaana ja heti pystyi nousemaan itse pyörän päälle eikä jalka takerru keskiosaan esim kaatuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä säälin sitä Pukyn maalipintaa, jos poika on yhtään tullut äitiinsä ja paiskoo välineitä, jos suoritus ei heti onnistu.. :D Kipinät vaan lentelee.

      Jalkojen kyytiin saaminen on kyllä aika olennainen seikka, voi olla, että päädyn Pukyyn... Harmi, että se ei miellytä mua ulkonäöllisesti yhtään. Siis oikeasti YHTÄÄN. Mutta kaikkeen kai tottuu...

      Jotenkin haluaisin myös jonkun kulkuneuvon, joka pysyy itsestään pystyssä (vrt. Plaston mopo), mutta niissä on kaikissa rahisevat muovipyörät, jotka eivät oikein sovi yhteen meidän hiekkatien kanssa.

      Poista
    2. Voi, meillä on pyörää viskottu kuule menemään aika monta kertaa, mutta ainakaan tuossa sorapihassa siihen ei ole jälkiä tullut. En sit tiiä miten asfaltilla kävisi ;) Eevillä on se pinkki ja mä olen tykännyt myös sen ulkonöästä, mut tuosta vihreästä en tykkää :( Jos Aatulle ostaisin, ostaisin sen peruspunaisen.

      Poista
    3. Ai niin vielä, tää on myös aika hauska http://www.pukybikes.co.uk/toddler/wutsch.htm vähän sen plaston tyylinen et pysyy pystyssä. Ajattelin että tämmösen voisi hankkia Aatullekin, mutta synttärilahjaksi on kuulemma tulossa se plasto niin saa nyt ajaa sitä asiaa sitten.

      Poista
    4. Ottaisin matalimman mitä löytyy! Me viime keväänä vertailtiin noita, ja todettiin että aikas korkeita ovat, kun ei 3-vuotiaskaan meinaa kaikissa yltää potkimaan!

      Plaston mopo on omalla (4 lapsen) kokemuksella muuten tosi huono pienille - siinä kun ne renkaat on esillä eikä rungon alla, niin pienet jalat jumittaa koko ajan niihin renkaisiin eikä vauhtia saa aikaiseksi. Ei meillä ole vielä 2-vuotiaatkaan saaneet sillä kunnon vauhtia. Pitää osata pitää jalkoja siellä ulkopuollella eikä renkaiden välissä, että saa vauhtia. Ja sitten vielä sekin, että pienet ei meinaa pysyä siinä "istuimessa" ollenkaan. Eli suosittelen pienille ehdottomasti mopoa, jossa renkaat on rungon alla ja koko istuma-osa yhtenäinen.

      Poista
  2. Meillä on tuo Puky sinisenä ja on kyllä tosi hyvä! Meillä sitä ei ole viskottu, mutta sillä mennään ihan joka paikassa (ja siis oikeasti joka paikassa! Monesti eräs ohjaa tuon pyöränsä asfaltin ulkopuolelle ja hyvin kulkee...) eikä runko ole mennyt miksikään (paitsi tietty likaiseksi ;D). Meillä on siinä käsijarru, mutta sitä ei ole kyllä vielä oikein poika oppinut käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisin ostamassa potkupyörää vasta ensi kesänä, ostaisin tuollaisen isomman jarrullisen, mutta nyt se ei ole vaihtoehtona. Harmittaakohan sitten ensi tai sitä seuraavana vuonna...? Mitenköhän hyödyllinen se jarru on?

      Poista
    2. Siitä jarrusta; meillä ei sitä ole käytetty oikein yhtään kun ei tuo poika oikein osaa sitä käyttää joten vielä ei ole ainakaan ollut siitä hyötyä!

      Poista
  3. Hei, oletko testannut vielä niitä Bilteman potkupyöriä? Minulle on niitä kovasti kehuttu, niin ajattelin käydä katsastamssa, mutta vielä en ole ehtinyt.
    Myös Stokkalla on sellainen Pukyn tyyppinen My first bike, jota kävin taas tänään ihmettelemäss, mutta se oli meille vielä vähän liian iso.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Bilteman 10-tuumainen on näköjään poikien värissä tosi ruma ja 12-tuumaista löysin netissä vaan pinkkinä.
      Jotenkin ne puiset viehättää mua eniten, mutta pähkäilen nyt tuon kanssa, että pitääkö jalat saada kyytiin vai ei.

      Puistossa oli jollain tänään Number 1 -merkkinen puupotkis ja se olisi ainakin riittävän matala.

      http://www.leikkikauppa.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20111109-11092-67928-1/Products/3013&ViewAction=ViewProductDetailImage

      Poista
  4. Ottaisin kans matalimman, mitä löytyy! Yllättävän korkeita ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ja ärsyttää, ettei kaikista ilmoiteta korkeutta. :)

      Poista
  5. Puky hankittu www.mimilii.fi ja paras on.

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)