maanantai 2. heinäkuuta 2012

Puky

Pitkällisen harkinnan, orastavan turhautumisen ja lopulta nopeasti näpytellyn nettitilauksen jäljiltä meille kotiutui reilu kuukausi sitten pienintä kokoa oleva limen värinen Puky.
Täytyy tunnustaa, että olen tyytyväisempi ulkonäköön kuin osasin ajatella. Pyörä on livenä jotenkin sopusuhtaisemman näköinen kuin esim. alla olevassa kuvassa.


Kuva lainattu Pikkusiilin sivuilta


Poika oli aivan innoissaan ja halusi itse kantaa laatikon postista kotiin (äidin avustuksella). Kasaaminen oli äärettömän mielenkiintoista ja ensimmäinen n. 10 minuutin kokeilu ja renkaiden pyörittelykin.

Sen jälkeen Puky on maannut samassa paikassa koskemattomana. Aika ei ehkä ollut ihan vielä kypsä tähän lajiin. :) Ensi kesänä sitten viimeistään...

6 kommenttia:

  1. Hei, ylttääkö tuossa teillä kuitenkin jalat maahan? Tuota emme kokeilleet, mutta kaikki muut joita testasimme olivat liian isoja ja päädyimme siksi kolmipyöräiseen. Ei sitäkään E. osaa vielä polkea, mutta onneksi tässä on naapurissa kivoja tyttöjä, jotka aina työntää Eppua eteenpäin pyörällä työntöaisasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvin ylettyy jalat maahan. Muksun haara-lattiamitta on aika tasan 30cm.

      Poista
  2. mekin hommattiin ihan touhukkaina Veikolle bilteman pikku-pikku potkupyörä. Haara-lattiamitta on veikolla hyvin sama. Puky näyttää bilteman pyörään verrattuna kevyemmältä: biltema on tulkeva, mutta painava.
    Ei Veikkoa sit kiinnostanutkaan vielä sillä painella, kun potkumopolla pääsee sisällä TÄYSIÄ ilman tasapainoilua...

    VastaaPoista
  3. Mäkin ihan innoissani hankin meidän pienelle miehelle samaisen menopelin huhti-toukokuussa. Poika täytti toukokuun alussa 2v ja on nyt n. 90 cm. Innoissaan availi pakettia ja kokeili pyörää, mutta siihen se jäi, kun hällä meni hermot. Meidän pieni mies ei ryntää mihinkään uuteen suinpäin vaan vaatii aina jonkunlaisen harkinta- ja ihmettelyajan. Pari kertaa toukokuussa kokeiltiin ja aina meni hermot, kun ei oikein osannut. Olisko sitten kesäkuun puolessa välissä, kun yhtäkkiä kiinnostui ja nyt se on mitä makein menopeli. Vauhtikin on jo tosi nopeaa. Kohta saa nostaa jo satulaakin. Sillä pääsee kätsysti vaikka leikkipuistoon. Äiti voi kävellä normivauhtia ja pieni mies potkii vierellä. Siis aivan eri meininki, kun että pieni mies kävelisi tai siis haahuilisi vierellä ja perässä =) On tässä vielä lumentuloon kuukausia, joten hyvin voi tulla innostus teilläkin vielä tänä kesänäkin.

    VastaaPoista
  4. Mä olen vähän harmitellut, etten sittenkään ostanut pojalla pukya vaan Nopsan potkupyörän. Pukyyn verrattuna pojan Nopsa taitaa olla painavampi ja keskiakseli korkeampi ja pojan vaikea saada jalkaansa sen yli. Poika tykkään edelleen pyörästä, käy soittamassa kelloa ja jaksaa tepastella autettuna eteenpäin sillä pari minuuttia. Enempään ei taidot ja keskittymiskyky riitä. Tulin myös samaan tulokseen, että aika ei ole kypsä pyöräilyyn: voimaa ja tasapainoa ei ole tarpeeksi pyörän pitämiseen pystyssä.

    VastaaPoista
  5. Meillä tytöllä tuo pienin puky. Viime kesänä vähän aloiteltiin. Mutta tänä kesänä sillä mennään tosissaan. Tyttö täytti juuri 3. Menee semmosta vauhtia, että juosta pitää vieressä! Ihan mahtava! Harkinnassa nyt, että ostettais isompi versio.

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)