keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Polkupyörät (Nopsa Trike ja Nopsa Ultra)

Uudenvuodenaattona oli suhteellisen vähän lunta, joten päätin, että nyt tulee kevät. Kipitin kauppaan ostamaan pojalle polkupyörän! Kyllä vaan. :) Ei se kevät sitten vielä silloin tullutkaan. Nyt onneksi näyttää tulevan.
Pitkällisten nettisurffailujen jälkeen olin oppinut, että 10-tuumainen Nopsa Trike olisi tämän kokoiselle (80-100cm) lapselle loistava vaihtoehto. Tikkurilan Intersportista sellainen löytyikin keskellä talvea ja puoleen hintaan. Tuosta joulukuun viimeisestä päivästä asti Trikeä on ihasteltu autotallissa ja pari kertaa se on talutettu ulos ja takaisin sisään, kevättä odotellessa. Nyt sunnuntaina kaivoin sen sitten esiin ja pojan silmien loistaessa lähdimme testiajelulle. Matka hyytyi noin 2 metrin jälkeen, kun pojan Crocs-kumisaappaat (koko 25-26) jäivät jumiin polkimen ja kippilavan väliin.

Korjasin koipien asentoa ja jatkoimme matkaa. Taas etenimme noin pari metriä ja kenkä oli jumissa. Vielä muutama samanlainen tilanne ja päätin pistää mokoman Triken vaihtoon.

Tänään meille sitten kotiutui 12-tuumainen Nopsa Ultra. Sisällä ainakin toimii moitteettomasti (joskin poika painaa jatkuvasti jarrut pohjaan), joten eiköhän tällä kelpaa huristella tuleva ja seuraavakin kesä.
Nopsa Ultra 12"

Nopsa Trike 10" (meidän mallissa kippilava oli kiinteä, ei verkkomainen)

Naurattaa tuo uusi pyörä, kun siinä lukee FREEDOM. Jotenkin sieluni silmin näen pojan polkevan hulluna "vapauteen", äitiä karkuun. :)
Nyt, kun jouduimme luopumaan kippilavasta, täytynee harkita jotain koria tuohon eteen, että saa pikkuautot ja lapiot kyytiin...

9 kommenttia:

  1. Yltäiskö tolla 12" polkeen n. 85cm mittainen lapsi?

    VastaaPoista
  2. Meillä poika on 88cm ja jalat ylettyy justjust polkimille, kenkien kanssa vielä vähän paremmin. En usko, että poika saisi kuitenkaan tuolla asennolla polkemiseen vielä riittävästi voimaa (että pyörä sillä voimalla mihinkään kulkisi), mutta pystyy pitämään jalkoja polkimilla ja äiti työntää kepistä vauhtia. Satulan saisi vielä vähän alemmas ilman työntökeppiä, mutta se on tänä kesänä vielä aika olennainen juttu ainakin meillä...
    Jos on mahdollista, kannattaa kokeilla kaupassa tai naapurin muksuilta, että miten oma lapsi ylettyy polkimille. Olen lukenut paljon kommentteja siitä, että merkissä/laadussa ei kannata kuitenkaan säästellä, Bilteman pyörät ovat esim. kuulemma mahdottoman raskaita polkea, vaikka mitoitus olisi hyvä.

    Luulen, että tänä kesänä tuo pyörä on meillä vielä vähän sellainen extra-juttu ja hauska lelu ja vasta ensi kesänä oikeasti poljetaan johonkin. Poika täyttää siis elokuussa 2v.

    Ajattelin hankkia potkumopon sellaiseen itsenäiseen etenemiseen... :)

    VastaaPoista
  3. Meillä on Trike ja todettu tosi hyväksi jo useamman lapsen kokemuksella =) 12'' on just se ongelma, että jarru on pohjassa koko ajan, ja kovin pienet ei yllä polkimille. Mutta eihän se alle 2-vuotiaan pyöräily vielä ole varsinaista pyöräilyä, joten lienee ihan sama, millainen peli on alla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trikeä on tosiaan kehuttu monessa paikassa, harmi, ettei meillä toiminut. Ehkä tuon ikäisillä ei yleensä ole noin iso jalka. :D

      Poista
    2. hei jos joku haluaa kokeilla, niin nostamalla taka pyörät hieman ilmaan maasta. pitää kiinni, että ilmassa vähän pysyy ja antaa sitten muksun polkea. paremmin alkaa tajuta sillä polkea. pyörät on alussa niin raskaat ettei lapsi tajua, että polkemalla pääsee eteen päin.

      Poista
  4. Heips! Meillä on Trike ja myös samankokoiset Crocsin saappaat :) Ko. saappailla ei olla taidettu testata pyörää, mutta viime kesänä reilu 2v. ajoi pyörällä kyllä hyvin ainakin tavallisilla kengillä. Ainoa (iso) ongelma tuossa vanhassa Trike-mallissa on takapyörät, jotka eivät kestä yhtään hiekkatietä. Niissä on päällä sellainen irtonainen kumipäällinen, joka jo muutaman ajokerran jälkeen löystyy ja lähtee jopa irti. Ollaan jo kertaalleen saatu uudet tilalle ja nyt näyttää taas samalta. Uusi malli näyttää siis huomattavalta parannukselta entiseen! 12-tuumainen on kohta 3v. täyttävällä varastossa, mutta jarru on myös meidän herralla pohjassa jatkuvasti sen kanssa :) Kiitos kivasta blogista! t. Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, enpäs huomannutkaan noita uuden mallin takapyöriä! Meidän pyörässä oli myös ne kovat renkaat ja ihmeelliset, onnettomat kumisuojukset.
      Vähän haikeasti mä siitä sitten lopulta luovuin (kun teillä muilla se oli toiminut niin hyvin), mutta tuli nyt tehtyä. Pakko pärjätä 12-tuumaisella. :)

      Poista
    2. Meillä ei myöskään mitään ongelmia Triken kanssa. Tytön ollessa vajaa 2v. ostettiin ja kovasti pyöräiltiin niin, että jalat tangoilla ja äiti työntää.. Tänä vuonna jo itse poljettu hieman. Nyt pohdinkin, että tyttö täyttää kohta 3 ja jos Trikellä mennään vielä tämä kesä, niin ostaisko vuoden päästä jo suoraan 16-tuumaisen?? Lotta: kirjoitit, että olette saaneet uudet kumit tilalle, mistä saitte? meillä kumit aivan kuluneet ja lähteneet irti, nyt poljemme ilman kumeja. Olisi kanssa kiva saada uudet niihin. Kiitos blogista :)-Susanna-

      Poista
  5. Toivottavasti Lotta käy täällä vielä kurkkimassa ja antaa Susannalle vinkin uusien kumien löytämiseen! Minä en osaa sanoa, mistä niitä voisi saada. Toisaalta ehkä ekana kysyisin ihan Nopsalta tai Intersportista, joka on ainoa Nopsien jälleenmyyjä?

    Meidän 12-tuumainen on osoittautunut vähän haasteelliseksi, joten nyt on haussa potkumopo tai potkupyörä... Ehkä sitten ensi kesänä poljemme pyörällä. :)

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)