maanantai 18. helmikuuta 2013

HITIT JA HUDIT - TALVI 2012-2013


Olen jo alkanut suunnata katsettani kevääseen (eli välikausihankinnat on tehty) ja sen myötä voin luoda pienen katsauksen taaksepäin. 
Vuosi sitten talven suurin huti oli Vikingin vuotavat talvikengät (täällä) ja tällekin talvelle niitä osui pari. Aloitetaanpa vaikka niistä huonommista hankinnoista. 



HUDIT:

* Ticket Outdoor (Ticket to Heaven) Baggie North -toppahaalari. Käytimme tätä haalaria alkutalven, koska kuvittelin sovittamatta Ticketin sopivan Moloa paremmin normaalivartaloisen poikamme päälle. Ihastelin ja muka tykkäsin haalarista, vaikka hermot paloivatkin ihan täysin noihin hupun neppareihin. Ne ei vaan pysy kiinni! Joka kerran, kun haalarin pukee tai riisuu tai huppuun tai mihin vaan koskee, kuuluu NAPS ja jompikumpi hupun reunimmaisista neppareista pongahtaa auki. Yhden pukemisen aikana NAPS ehtii kuulua noin 6-8 kertaa ja kun pukemisia tulee päivässä useampi... Raivostuttavaa! Kokeiltuani pehmeää Moloa, alkoi myös Ticketin kankaan jäykkyys ja vetskarin verenhimoisuus ottaa aivoon. Ehdin ostaa alesta tällaisen myös ensi talvelle, mutta saatan myydä pois. Pyllymäessä Ticketin kangas päihittää Molon, mutta muissa ominaisuuksissa Molo vei meillä tänä talvena voiton.
* Arauto Rap talvikengät. Näiden piti olla meidän ykköskengät, mutta kun varpaat paleli jo alkutalvesta, nämä jäivät eteiseen. Siellä ne nököttää yhä. Ensi talveksi ostin Angulukset, joiden kuulin (ja toivon) olevan lämpimämmät. Kyllä näissä piti olla villavuori ja muut hienoudet, mutta kylmät ne kuitenkin on.
* Lampaan turkiksella vuoratut hanskat. Nämäkin ostin suosituksesta, mutta äh. Varret olivat sen verran lyhyet, että ainakin tuossa Ticketin haalarissa ranteet vilkkuivat aivan jatkuvasti paljaina. Pistin hanskat kiertoon heti ekan ulkoilukerran jälkeen. Seuraavaa kokoa olevat jätin vielä jemmaan, josko toimisivat ensi talvena jostain syystä (?) paremmin.
* Motion's ja Jonathan henkselitoppahousut. Hankalat. Näitä ei ole käytetty kertaakaan. Vyötärömalliset toppikset on puettu joitakin kertoja kauppareissulle, ne toimii paremmin.
* Itse neulottu kaulahuivi. Hirveällä tohinalla neuloin tämän huivin ihanasta langasta, mutta jotenkin se oli sitten liian tyttömäinen ja jäi käyttämättä.
* Törkyhintaiset, käsintehdyt villahousut. Maksoin itseni melkein fyysisesti kipeäksi näistä tutuntutun käsintekemistä villahousuista. Käytimme kerran. Ensin en muka raaskinut (kun oli niin kalliit) ja sitten totesin, ettei me käytetä villahousuja.

Ticket Outdoor (Ticket to Heaven) Baggie North, koko 92cm
Arauto Rap talvikengät, koko 27
Turkisvuorihanskat, koko 3 (kuvan hanskat kokoa isommat)
Kahdet henkselitoppahousut, koko 98cm









Itsetehty kaulahuivi

Törkyhintaiset villahousut



Ja sitten ne kuluneen talven hitit! 

 


HITIT:

* Molo Kids Polaris toppahaalari. Alkutalvesta käytimme Ticketin toppahaalaria, kun kuvittelin kaapissa olevan Molon olevan jotenkin liian kapea pojalle. Kokeiltuani tätä ensimmäisen kerran päälle, kirosin koko Ticketin ja tästä haalarista tuli ihan lemppari. Kangas on mukavan notkeaa, heijastimet loistavat ja hihat ja lahkeet riittävän pitkät sekä pysyvät paikallaan. Muksun on selkeästi helppo olla tässä haalarissa ja tämä on kiva pukea päälle. Lisäpisteitä kiinni pysyvästä hupusta!
* Kuoman talvikengät. Näitä meille ei pitänyt tulla ikinäikinäikinä, mutta ostin ne kuitenkin kakkoskengiksi. Suunniteltujen ykköskenkiemme osoittautuessa kylmiksi, päädyimme käyttämään näitä ulkoilussa. Helpot pukea ja mikä tärkeintä, pitävät varpaat lämpiminä säällä kuin säällä. Varsinkin, kun nämä yhdistää Polarn O. Pyretin merinovillasukkiin. Kyllä meille taitaa tulla Kuomat myös ensi talvena.
* Elsa Pitkänen -talvihanskat. Tässäkin tapauksessa ykkösvaihtoehtoni petti minut. Olin hankkinut aidot turkisvuorihanskat, mutta korjattuani niiden lyhyehköjä varsia hihan sisään kymmenettä kertaa 30 minuutin ulkoilun aikana, pistin hanskat kiertoon ja kävin ostamassa nämä. Rumat, mutta lämpimät. Samanlaisilla mennään myös todennäköisesti ensi vuonna. 
* Polarn O. Pyret lippatupsupipo. Ostin huvikseni kokeiluun, ensimmäisellä sovituksella inhosin ratsastuskypärämäistä ulkonäköä, mutta annoin lätsälle kuitenkin uuden mahdollisuuden. Pipo taisikin seuraavien kokeilujen aikana vähän muokkaantua, koska nyt näyttää jo oikein kivalta päässä. Pieni lippa ei ole mitenkään erityisen ulkoneva tai kova, mutta väitän sen silti suojanneen nenää parilta tälliltä, kun poika on moksahtanut pulkkamäkeen otsa edellä. Seuraava koko on jo hankittu ensi talveksi. 
* Timberland hienostelukengät. Nämä on ihanat. Vartta saa myös käännettyä, jolloin sieltä näkyy vaaleaa pörrökarvaa. Toimivat juuri suunnitellusti kauppakeskuskäytössä.
* Polarn O. Pyret vuorelliset farkut. Nämä paksut farkut ovat toimineet loistavasti kauppareissukäytössä. Kylmässäkin autossa tarkenee, kun näiden alle laittaa Popin merinovillakalsarit. Seuraava koko (ja sitä seuraavakin) on jo hankittu jemmaan.


Molo Kids Polaris Thunder, 104cm
Kuomat, koko 27
Elsa Pitkäset, koko 0
Polarn O. Pyret lippatupsupipo, koko 48/50
Timberland hienostelukengät, koko 27
Polarn O. Pyret vuorelliset farkut, koko 98cm

Oliko tässä tuttuja hittejä tai huteja?








.

10 kommenttia:

  1. Meillä on sekä Molon polaris että Ticketin Othello North. Mä tykkään molemmista, mutta niitä on meillä käytetty niin että Ticketin puku oli kylmillä ilmoilla (ei tarvi mitään välikerrosta) ja Molon puku taas pienemmillä pakkasilla. Ei olla koko talvena käytetty fleeceä ja sukkiksetkin oon tainnut pukea vain kerran. Reiman minitec hanskat on meillä ne ns. ainoat oikeat ja nopeasti puettavat.
    Meillä toi Ticketin hupun toisen laidan nappi aukeaa vain silloin kun hupun ottaa pois päästä, kun on vähän pipon kans ahdas. Mut muuten on pysynyt kiinni eikä metallinen vetoketjukaan ole häirinnyt :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on hitti ollut molon haalrit, rapin kengät, biggun pipot ja reiman villahaalarit ja kypärämyssyt. Mä olen tykännyt noista arauto rapeista tosi paljon ja jalat on meillä pysyneet lämpöisinä. Eevillä oli viime vuonnakin jo nuo rapit, tänä vuonna testattiin vaan eri mallia. Aatulla oli nuo samat mustat kuin teilläkin.

    VastaaPoista
  3. Minusta nuo turkisvuoriset nahkahanskat on huiput ja ainoat jotka pitää kylmänäppisen sormet lämpiminä pakkasella, mutta turkisvuori on sen verran liukas, että ne kannattaa laittaa hanskanipsuttimilla kiinni sisävaatteen hihaan että pysyvät paikoillaan ;)

    Meillä on huti ollut tänä talvena Tepsut - lapsi ei halua jalkaansa niitä! Hittejä ainakin Molon Polaris (jo kolmatta talvea), Reiman Kiddo haalari, Reiman goret...

    VastaaPoista
  4. meille vois tulla lopputalveksi kiertoon teidän mustat rapit! pauliina.jalo @ hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Meillä hitti on ollut Po.pin toppahaalari, vaikka ulkonäöllisesti esim ticket on kauniimpi, malliltaan ei niin hyvä ja huomasin samat viat kuin sinäkin. Lämmin ja loistava malliltaan. Hitti oli myös prismasta ostetut Rasavilin toppahanskat, nämä olivat parhaat lämmöltään ja plussaa niille myös pitkistä varsista. Suurin ja tärkein hitti on Ruskovillan villahaalari, joka on venyvä ja LÄMMIN ja niin loistavan mallinen. Pipoina tykkään pitää sellaisia,jotka suojaavat kaulaa. UNQ oli liian paksu, mutta kivatin villakypärämyssy paras vaikkei ehkä juurikaan se kaunein ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko Popin haalareiden hihat lämpimät? Minua epäilyttää se topaton resori. Jäätyykö ranteet?

      Poista
    2. Hups, olen jättänyt vastaamatta.. Mutta jospa vaikka joku lukisi vielä. Eli. Hihat ovat lämpimät kyllä, meillä hanskat oli hihan sisäpuolella ja tuo resori piti hanskat aivan loistavasti paikoillaan. Mietin itse nimittäin juuri tuota samaa asiaa, mutta se ei osottautunut ongelmaksi. Haalari on tosi lämmin ja ihanan pehmoinen liikkua yms..

      Poista
  6. Paljonko haluisit noista villiksistä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankoineen ja töineen ne tulivat maksamaan minulle 55€. Paljonko tarjoaisit? :)

      Poista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)