maanantai 18. helmikuuta 2013

Britax B-Agile -matkarattaat



Meillä on tässä kuluneiden 2,5 vuoden aikana käynyt kääntymässä rattaat jos toisetkin (yhdeksät, jos tarkkoja ollaan). Viimeksi sunnuntaina myin pois Emmaljunga Scooter S:t ja parhaillaan kotia etsivät myös Emman sateenvarjorattaat. Olen helposti kypsyvää sorttia, enkä siedä ollenkaan, jos rattaat vedättävät johonkin suuntaan, niitä on raskas työntää, lapsen kengät jäävät jumiin turvakaareen, tai rattaissa on muita puutteita tai vikoja. 

Lokakuussa ostin hetken mielijohteesta Britax B-Agile -matkarattaat ja nyt on pakko sanoa, että OLEN TYYTYVÄINEN! 
Tuon ostopäivän jälkeen minun ei ole tarvinnut kertaakaan nostaa 16-kiloista poikaa rattaisiin tai niistä pois, turvakaari aukeaa pienellä naksautuksella ja poika pääsee itse kiipeämään. Näissä on tilaa sekä pituus- että leveyssuunnassa (ja korkeussuunnassa turvakaaren alla), vaikka pojalla on pituutta jo 97cm ja nyt talvella päällä paksummat vaatteet. Rattaissa pysyy myös jalat hyvin kyydissä, kun kengille on selkeä ura (verrattuna esim. Scooter S -rattaisiin, joissa jalat retkottivat aina onnettoman telineen ulkopuolella).

B-Agilet taittuvat pieneen tilaan ja tekevät sen helposti nappia painamalla ja kahvasta nostamalla. Käsittääkseni myös yhdellä kädellä, vaikka itse käytänkin kahta. :)
Selkänojaa ei tarvitse laittaa kasatessa mihinkään tiettyyn asentoon (kuten esim. Emma BMX-rattaissa) ja rattaat on siksi tosi nopea kasata ja avata. 

Jos jotain vikaa täytyy etsiä, liittynee se matkarattaille tyypillisesti jousituksen puutteeseen. Kun lastina oli 16-kiloinen muksu ja kahden hengen risteilytavarat, oli lieviä vaikeuksia päästä kanttikivien yli, kun rattaissa ei ole niiaavaa jousitusta. 

Paketissa tuli mukana talvirenkaat, mutta niitä ei ole edes avattu, koska käytämme rattaita vain kauppakeskuksissa. Osaako joku muu kommentoida niiden käytännöllisyyttä?

Ja jos tarvetta on, näihinhän saa adaptereilla myös vauvakopan ja turvakaukalon kiinni. Pitkäikäisetkin siis. Ihan ykköset! :)  

Britax B-Agile


Aukeava turvakaari
 
Olisin säästynyt aika monelta hukkaostokselta, jos olisin törmännyt näihin rattaisiin jo aiemmin. :)







.

21 kommenttia:

  1. Meille nämä rattaat päätyivät lähes vahingossa: ennen vauvan syntymää hommattiin Britaxin turvakaukalo, mies kannettuaan vauvan sairaalalta autolle (verrattaen pitkä matka) kaukalossa, totesi, että seuraavana arkipäivänä haetaan kaukaloon sopivat rattaat. Näin siis teimme ja, koska kaukalo on Britax, automaattisesti rattaat samaa merkkiä. Oli noita toinenkin malli, mutta myyjän puheiden perusteella päädyttiin B-agileihin ja kyllä kannatti! Ihan mielettömät rattaat! Adaptereiden ansiosta kaukalon kiinnitys superhelppo, kevyet työntää, rullaavat hyvin eteenpäin, kaukalon irrotus yhtä helppo, kuin paikalleen laitto ja kokoon menevät superhelposti. Meilläkin lähinnä kauppareissukäytössä, mutta kulkevat suht ok lumessakin. Tosin ei pitkiä matkoja. Talvirenkaat on paketissaan varastossa eli ei meilläkään niistä kokemusta. Hyvin tyytyväinen noihin olen. Sinun kirjoituksen perusteella pitänee olla iloinen, ettei muita olla edes kokeiltu :). Ja kiva kuulla, että noista on iloa isompanakin (vauva pian 5kk eli tovi taidetaan vielä kaukalon kanssa noita käyttää)!

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva kuulla, että hyvää kokemusta näistä rattaista löytyy :) Juuri nimittäin pohdin täällä, että ostaisinko nämä meille ja vielä hetken mielijohteesta! Meillä on perheessä kolme tyttöä (vanhin täytti juuri 5v. ja nuorin 1v.) ja rattaita eri variaatioissa on meillä käynyt ehkä n. 15kpl :D Juu olen myös jonkin sortin ratasholisti. No nyt meillä on jo toiset Emmaljungan Scooterit käytössä ja olen niihin ollutkin älyttömän tyytyväinen. Jotenkin nyt vaan tuli ajatus, että autonperään kaipaisin kauppakeskusrattaita kun tuo kesäkin on jo tulon päällä. No jää nähtäväksi päätyvätkö meille myös nämä Britaxit...

    VastaaPoista
  3. Hei miten noissa tuo jalkatuki, saako sen täysin vaakatasoon ettei jalat roiku?
    ja toinen kysymys, joku haukkuu näitä siitä, että istumisasento on pystyimmilläänkin liian makuuasennossa, onko totta? Olen niin lähellä nyt ostaa nää :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Jalkatuki ei näissä liiku, eli on aina tuossa asennossa.
      Selkänoja on tosiaan aika makaava, mutta meillä se ei ole haitannut ollenkaan. Reilu 1-vuotiaana myin yhdet Briot pois samasta syystä, joten pienemmälle se voi olla liian loiva...

      Poista
    2. Silloin aiemmin tosiaan muksua selvästi häiritsi niissä Brioissa se selkänojan asento, mutta nyt isompana näiden rattaiden kanssa en edes muistanut koko asiaa, ennen kun nyt mainitsit.

      Poista
  4. Moi, pakko laittaa kommenttia tuohon jalkatuki-kyssäriin, kävimme juuri tänään liikkeessä testaamassa B-agileita ja myyjä näytti jalkatuen pienenpienen säätömahdollisuuden, jonka saa aikaiseksi kun nostaa kangasta toiselta puolelta, se pysyy siinä aika jämäkästi ja saa pikkaisen nostettua jalkoja. Itse olen myös kallistumassa noihin Agileihin matkarattaina :) Kiva kuulla kokemuksia!

    VastaaPoista
  5. Moikka, kiva kuulla hyviä kokemuksia rattaista. Olemme itsekin ostamassa niitä, ulkomailta tosin koska ovat melkein satasen halvempia sieltä. Jostain luin painorajoituksen olevan 15 kg? Tosin jos teidän taapero on jo yli sen rajan ja rattaat kulkevat vielä kevyesti siitä ei niin tarvitse välittää..

    VastaaPoista
  6. Hei, meillä on ollut nämä B-Agile rattaat käytössä n. 9 kuukautta, lapsen syntymästä saakka ja nyt kääntyvät etupyörät jo jotenkin hajalla, ovat todella raskaat kääntää ja välillä kääntyilevät vähän miten sattuu + että pyörät ovat jo kuluneet melkein sileiksi. Lapsi nyt n. 8 kg. Osaisikohan joku viisaampi sanoa, johtuuko tämä ongelma lapsen lisääntyneestä painosta ja renkaiden kulumisesta vai onko jotain mennyt kenties rikki?! Alussa olivat aivan ihanan kevyet ja pystyi ohjaamaan yhdelläkin kädellä kevyesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisikohan olla jotain rikki..? Meillä ei ole mitään ongelmia renkaiden kanssa ja lapsella on painoa kuitenkin jo 17kg.

      Poista
  7. Käykö näihin vain britaxin oma turvakaukalo? Ja paljonko hintaa oli? Meillä juuri hakusessa helpot matkarattaat autoreissuille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta olikin hyvä kysymys, on jo unohtunut. :D
      Olisikohan ollut 249€ ja talvirenkaat kaupanpäälle?
      Turvakaukalosta en valitettavasti tiedä, nämä kun tulivat meille vasta 2-vuotiaana.

      Poista
    2. Okei :) meillä 3kk vauva ja matkarattaat olis pian tarpeen. Nämä ilmeisesti saa myös lentokoneeseen kuljettaa? Suositteletko vielä?

      Poista
    3. Taitaa olla lentoyhtiöstä kiinni, miten lähelle porttia näillä (tai millä tahansa matkarattailla) pääsee. Jos laitatte ruumaan, suosittelen näille tarkoitettua pussia.

      Poista
  8. Pakko vastata tähän viimeisimpään, lentokoneessa kuljetteluun :) Me ollaan matkattu näillä samaisilla rattailla joitakin lentomatkoja ja aina ollaan saatu ottaa koneeseen asti. Eli ovat joko siinä viimeisellä portilla tai lentokoneen ovella ottaneet ne sitten sinne talteen. Eli eivät ole siellä hihnalla kulkeneet kuin varmaan kerran. Ja vuoden verran ollut taaperolla käytössä ja ihan huipputyytyväisiä ollaan oltu! Nyt tulossa toinen ja etsiskellään sopivaa turvakaukaloa. En ole varma käykö muu kuin Britaxin baby safe plus SHR, mutta niitä ei käytettynä näytä saavan ja mielelläään ostettais just käytettynä. Kiva olisi kuulla Britaxin turvakaukaloista kokemuksia. Ja jos jollakin ois myydä sopiva kaukalo noihin Agileihin niin täällä vois olla ostaja :D

    VastaaPoista
  9. Hei! Millaiset ne talvirenkaat on? Onkohan ne helposti vaihdettavissa? Olen myös ostattelemassa samanlaisia rattaita tytölleni..

    VastaaPoista
  10. Kiitos todella paljon näistä kommenteista! Nämä ratkaisi viimein päätöksen ostaa nämä Emmaljungan scooter s:n tilalle! :)

    VastaaPoista
  11. minäkin mietin ensin Emmaljungan Scooter S:iä, mutta ostan nämä kuitenkin :-) kiitos tästä infosta!

    VastaaPoista
  12. Aivan huiput. Kuomun säätömahdolliduus tosi hyvä. Selkänojaan keksin hyvän kikan niin sen saa pystympään. Suosittelen.

    VastaaPoista
  13. Mikä se selkänojakikka on??

    VastaaPoista
  14. Minuakin kiinnostaisi tuo selkänojakikka. :)

    VastaaPoista
  15. Ja talvirenkaista sen verran, että ovat kääntymättömät renkaat, jotka on yhtä etäällä toisistaan kuin takarenkaat, eli ei tarvitse aurata neljää uraa hankeen, vaan tulee vain kahdet jäljet. Eturenkaiden tilalle vaihdetaan teline, jossa on nuo talvirenkaat kiinni.

    VastaaPoista

Hei! Mukavaa, kun teet blogin pitämisestä mielekästä jättämällä kommentin, minkälaisen tahansa! :)